εικόνα_Viber_2023-03-29_13-46-10-565

Εξυγίανση από ακάρεα

Tα ακάρεα σκόνης είναι μικροσκοπικοί ζωντανοί οργανισμοί που κατοικούν στο σπίτι σου κυρίως στο στρώμα του κρεβατιού, στα χαλιά, στις μοκέτες και στις κουρτίνες και αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή αλλεργιογόνων της οικιακής σκόνης.
Το μέγεθός τους είναι 0,3 mm και τρέφονται με τα απονεκρωμένα κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Σε ένα γραμμάριο σκόνης υπάρχουν περίπου 2.500-5.000 ακάρεα.
Πρόκειται για μικροσκοπικούς οργανισμούς, που είναι αόρατοι με γυμνό μάτι που ανήκουν στην οικογένεια των αρθροπόδων. Υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και η παρουσία τους δεν έχει να κάνει με την καθαριότητα αλλά με την θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος του σπιτιού.
Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα ακάρεα είναι υπερβολικά μεγάλα για να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στη μύτη ή τους πνεύμονες μέσω της αναπνοής και προκαλεί το άσθμα. Μπορεί να εισχωρήσουν εύκολα στη μύτη μέσω της αναπνοής προκαλώντας χρόνια ρινίτιδα.
Η εξυγίανση στρωμάτων σε επαγγελματικούς χώρους (ξενοδοχεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατασκηνώσεις, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κ.α) σε ετήσια βάση είναι υποχρεωτική με βάση το Φ.Ε.Κ 3387/20.10.2016 παρ.7 και απαιτείται πιστοποιητικό εξυγίανσης στρωμάτων.

Μέθοδοι αντιμετώπισης

Εξυγύανση με χρήση ξηρού υπέρυθρου ατμού (Cimer Eradicator)

Η μέθοδος αυτή είναι απόλυτα οικολογική, πραγματοποιείται χωρίς την χρήση φαρμάκων. Εφαρμόζεται σε ξενοδοχεία, σπίτια, παιδικούς σταθμούς, ακόμα και σε υφασμάτινες επιφάνειες και στρώματα.
Το ειδικό χαρακτηριστικό που μηχανήματος αυτού είναι το είδος του ατμού που παράγεται από το μπόιλερ και η θερμοκρασία του μπορεί να φτάσει στους 180οC σκοτώνοντας όλα τα ακάρεα. Ο ατμός εισχωρεί έως και 30 εκατοστά στους καναπέδες, στα στρώματα και σε όλα τα δυσπρόσιτα σημεία.
Μετά την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου μπορείτε να εισέλθετε κατευθείαν στο χώρο σας.

Εξυγύανση μέσω ειδικού μηχανήματος με σύστημα φίλτρων HEPPA 11

Το μηχάνημα δημιουργεί δυνατή δόνηση και στροβιλισμό και απορροφά όλα τα ακάρεα και τα περιττώματα από στρώματα και καναπέδες αυτών σε βάθος 30 εκατοστών.
Με την εξυαγύανση εννοούμε τον οικολογικό καθαρισμό των στρωμάτων και των καναπέδων από τα ακάρεα που υπάρχουν σε αυτά, δεν αφαιρεί τους λεκέδες που υπάρχουν επάνω τους. Η διαδικασία αυτή λέγεται βιολογικός καθαρισμός και μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την εξυγύανση των ακάρεων σε συνεννόηση με τον τεχνικό της εταιρείας μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για δωρεάν εκτίμηση από ειδικό!

Είμαστε στη διάθεσή σας 365 ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο!

Αποστολή