Ο σκόρος ή νυχτοπεταλούδα ανήκει στην ίδια τάξη με την πεταλούδα, στα Λεπιδόπτερα, ωστόσο παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από αυτήν. Τα περισσότερα είδη είναι νυκτόβια αλλά υπάρχουν και κάποια ημερόβια. Συνήθως τα χρώματα τους δεν είναι έντομα και η κύρια διαφορά τους με τις πεταλούδες είναι στις κεραίες και τα φτερά. Η προνύμφη (γνωστή και ως σκόρος) κάποιων ειδών τρέφονται από τα ρούχα και ειδικά με αυτά που έχουν σκόνες και λεκέδες.
Προνύμφες σκόρου συναντάμε ακόμα και στα τρόφιμα. Οι ενήλικες νυχτοπεταλούδες τρέφονται με νέκταρ λουλουδιών, μύκητες, ούρα, δάκρυα και ιδρώτα των ζώων.

Tineola bisselliella (Σκόρος των ρούχων)

Ο σκόρος των ρούχων έχει μήκος 7 – 8 mm όταν τα φτερά του είναι διπλωμένα στο σώμα του. Τα φτερά του έχουν χρώμα χρυσαφί και μια λωρίδα από μακριές τρίχες στην άκρη. Οι προνύμφες έχουν μήκος 11 – 12 mm και τρέφονται με προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως γούνες, μάλλινα χαλιά παραμένοντας κάτω από ένα κυλινδρικό κάλυμμα το οποίο έχουν φτιάξει και στο οποίο ενσωματώνουν περιττώματα και υπολείμματα τροφής. Είναι πολύ σημαντικός εχθρός καθώς μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά τα ρούχα που υπάρχουν στην ντουλάπα σας.

Η εταιρεία μας Splendid group χρησιμοποιεί μεθόδους για την αντιμετώπιση του χωρίς να προκαλούν φθορές στα ρούχα ή τα χαλιά σας, παρέχοντας αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσβολής.

Προληπτικά μέτρα για αποφυγή της προσβολής

• Τα βρώμικα και λερωμένα ρούχα είναι αρκετά ελκυστικά για τους σκόρους για αυτό θα ήταν καλό να καθαρίζετε τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσετε.
• Τα υφάσματα που θα τοποθετηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα χώρο θα πρέπει να τοποθετούνται σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες ή βαλίτσες.
• Σκούπισμα τακτικά κάτω από τα έπιπλα για να απομακρύνονται τα αυγά των σκόρων πριν εκκολαφθούν.
• Οι ναφθαλίνες δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και προκαλούν μεταχρωματισμό στα ρούχα αν έρθουν σε επαφή μαζί τους όταν υπάρχει υγρασία.